Nettleser ikke støttet

Hei! Denne nettsiden støtter ikke Internet Explorer.
Vi anbefaler at du oppdaterer nettleseren din til for eksempel Edge, Firefox eller Chrome.

Lukk

Ta kontroll over din digitale sikkerhet

Beskytt din telefon med disse 5 stegene!

Mobilen har blitt en uunnværlig del av vår daglige rutine, med personlige bilder, nettbank, sosiale medier og viktig kontaktinformasjon lagret på den. Derfor er det viktig å sørge for at mobilen din er godt sikret mot uautorisert tilgang. Her er noen enkle, men effektive tips for å beskytte mobilen din og personlig informasjon fra potensielle trusler:

Lås telefonen

Det kan virke opplagt, men det er fortsatt mange som ikke har en lås på mobilen sin. Det er den enkleste måten for uvedkommende å få tilgang til mobilen din. Enten det er en kode, biometrisk låsing (fingeravtrykk, faceid) eller et mønster, sørg for å ha en lås på mobilen din og ikke del den med noen du ikke stoler på. Vær også obs på at fingermerker på skjermen kan avsløre PIN-koden eller mønsteret ditt, så tørk av skjermen jevnlig for å forhindre uautorisert tilgang.

Bruk innstillinger for varsler på låseskjermen

Sørg for å konfigurere innstillingene på mobilen din slik at innholdet i varsler ikke vises på låseskjermen. Dette vil hindre at uvedkommende får innsyn i meldinger og annen sensitiv informasjon uten å låse opp mobilen din. På den måten kan du bedre beskytte personvernet ditt og hindre uautorisert tilgang.

Bruk sporingsverktøy

De fleste moderne smarttelefoner har innebygde sporingsverktøy som kan hjelpe deg med å finne mobilen din hvis du skulle miste den. For eksempel, Find iPhone for Apple-brukere som er tilgjengelig via iCloud-tjenesten. Det finnes også tredjeparts sporingsverktøy tilgjengelig for andre typer smarttelefoner. Sørg for å aktivere og konfigurere disse sporingsverktøyene slik at du kan finne mobilen din hvis den skulle bli borte.

Bruk fjernslettingsverktøy

Hvis du mistenker at mobilen din er stjålet eller mistet og er bekymret for at noen kan få tilgang til sensitiv informasjon på den, kan du bruke fjernslettingsverktøy for å slette all data på mobilen din eksternt. For eksempel, Apple-brukere kan bruke "Fjern iPhone"-funksjonen via iCloud for å slette all data på mobilen sin. Det finnes også lignende verktøy tilgjengelig for andre smarttelefoner. Dette kan være et effektivt tiltak for å beskytte personvernet ditt og hindre uautorisert tilgang til dataene dine.

Ta regelmessige sikkerhetskopier

Mobilen din kan inneholde verdifull informasjon, som bilder, kontakter, og annet innhold du ikke ønsker å miste. Sørg derfor for å ta regelmessige sikkerhetskopier av mobilen din. Dette kan gjøres ved å bruke skytjenester.

Følg oss på sosiale medier