Nettleser ikke støttet

Hei! Denne nettsiden støtter ikke Internet Explorer.
Vi anbefaler at du oppdaterer nettleseren din til for eksempel Edge, Firefox eller Chrome.

Lukk

Sikker bruk av data i ferien

Godtroende nordmenn kobler seg gjerne på usikrede nettverk og utsetter seg dermed for digitale farer. Vet du hva du risikerer når du kobler deg på usikre nettverk?

Undersøkelser viser at nordmenn ubekymret kobler seg til usikrede nettverk, uten å være sikker på hvem som kontrollerer disse nettverkene.

Norske sikkerhetsmyndigheter er bekymret for hackere som setter opp falske, trådløse nettverk, for eksempel på en flyplass eller et hotell, for å stjele sensitiv informasjon og installere skadelig programvare hos dem som kobler seg på. 

Les mer om sikkerhet på reise på nettvett.no.

- Vi må være langt mer skeptisk til nettverkene som tilbys gratis og usikret, også i Norge. Vær sikker på hvem som står bak nettverket, og om dette er en aktør du kan stole på. Dersom du ikke kan koble deg på et nettverk du stoler helt på, vil det alltid være et tryggere alternativ å skru av wifi og heller bruke mobilnettet, sier Simen Wik Storsveen,  produktansvarlig for mobiltjenester i Phonero.

Økt forbruk i ferier

Mange er bevisste på farene med usikre nettverk, og bruker derfor mobildata når de er utenfor hjemmet. Om sommeren ser vi en kraftig økning av databruken hos kundene våre, både i utland og i Norge.

- De fleste trenger større datapakker på reise enn hjemme. Hjemme vil jo mye av datatrafikken gå over et wifi-nettverk på jobb og i boligen. I ferier og på reise bruker vi i større grad mobilnettet. Vi har tatt hensyn til dette og tilbyr derfor ekstra datapakker og Data Boost, sier Storsveen.

Bruk Vipps på ferie

Dersom du er på ferie eller på privat reise og mobilbruken ikke skal belastes arbeidsgiver, har Phonero åpnet for å betale datapakker med Vipps. Kostnaden dekkes der og da, og dukker aldri opp på fakturaen. Dermed dukker den heller aldri opp i lønns-eller regnskapssystemene, noe som sparer regnskapsavdelingen for mye arbeid.

Følg oss på sosiale medier