Nettleser ikke støttet

Hei! Denne nettsiden støtter ikke Internet Explorer.
Vi anbefaler at du oppdaterer nettleseren din til for eksempel Edge, Firefox eller Chrome.

Lukk

Sørlandsk mobilsuksess klar for utlandet

Den moderne og skybaserte telefoni- og sentralbordløsningen Phonero Bedriftsnett er en suksess i Norge. Nå skal det ut i den store verden.

Bedriftsnett har raskt utviklet seg til å bli en av Norges mest utbredte mobile sentralbordløsninger, og har i dag mer enn 400 000 brukere i Norge, fordelt på Phonero og Telia. Med telefoni-giganten Telia på eiersiden, skal løsningen nå lanseres i Norden og Baltikum. Der får suksessproduktet fra Sørlandet et nytt og mer internasjonalt navn; Telia Smart Connect.

– Vi er utrolig stolte over at vår egenutviklede, mobilbaserte sentralbordløsning er valgt som den beste og mest konkurransedyktige for lansering i Sverige, Finland, Danmark, Litauen og Estland. Dette betyr at Phonero Bedriftsnett kommer til å bli videreutviklet og forbedret med nye, spennende funksjonaliteter i årene som kommer, sier produktsjef Simen Wik Storsveen i Phonero.

Fra hovedkontoret i Kristiansand arbeider han med rundt 30 utviklere som hver dag jobber med å videreutvikle Phonero Bedriftsnett. Med lanseringen i nabolandene får de hjelp av et internasjonalt fagmiljø innen telefoni. Målet er å skape en mobil sentralbordtjeneste som fungerer sømløst på tvers av landegrensene.

I Norge har Phonero Bedriftsnett markedets mest fornøyde kunder på mobilt sentralbord de siste seks årene ifølge undersøkelser utført av EPSI Rating Norge. Tjenesten gir bedriftene tilgang til sentralbord, åpningstider, tastevalg, køgrupper, mobilapp med sett over-funksjon, nummeroppslag, tale i Teams og mye mer. Telia høster også internasjonal anerkjennelse og ble tidligere i år tildelt «New Product Innovation Award» fra det amerikanske analysebyrået Frost & Sullivan, som trekker frem Telias evne til å utvikle tjenester som treffer de stadig nye behovene for kommunikasjonsløsninger i bedrifter nasjonalt og internasjonalt.

Fikk ideen i 2006

Historien om Bedriftsnett starter i 2006 med en visjon om å skape en mobilbasert telefoni- og sentralbordløsning. Datidens telefonløsninger, basert på fasttelefoner, var kostbare og lite egnet for mindre bedrifter.

Utviklingen skjøt fart da selskapet bak Bedriftsnett ble kjøpt av Phonero i 2011. Med Phonero fikk tjenesten stadig flere brukere siden det mobilbaserte sentralbordet ble tilgjengelig for bedrifter over hele Norge via et landsdekkende salgsapparat. Phoneros oppkjøp av mobilselskapet Ventelo i 2014 sørget for ytterligere vekst, spesielt i offentlig sektor.

Flaggskipet

Phonero Bedriftsnett bidro til at Telia i 2016 kjøpte Phonero. Bedriftsnett var på mange måter Phoneros flaggskip. Med Telias inntreden ble det enda flere ressurser til videreutvikling og lansering internasjonalt. 

Mateo Manby er leder for kommunikasjonsløsninger og ansvarlig for bedriftsnett i Telia Company. Fra sin base i Solna utenfor Stockholm ser han store muligheter for løsningen fra Phonero.

– Teamet i Kristiansand har utviklet et svært godt produkt som vi nå tar videre i markeder hvor vi allerede har mer enn en million brukere. Med Phoneros bedriftsnett ser vi et stort potensial for å vinne nye kunder i Norden og Baltikum, sier Manby.

- Produktet er bygd av dedikerte fagfolk som har hatt hele sitt fokus på brukernes behov. Systemet er enkelt, effektivt og skalerbart til bedrifter med alt fra fem brukere til mer enn 10 000 brukere, forteller Manby.

Enkelt å ta i bruk

Storsveen mener å vite årsaken til at bedriftsnetteter blitt en suksess.

– Det er et system som er rimelig og enkelt å ta i bruk. Du trenger ikke å investere i nye mobiler og datamaskiner, men kan bruke det du har. Det mobile sentralbordet integrerer telefoner og datamaskiner med kommunikasjonsløsninger som Teams og Microsoft Office, og sikrer effektiv kommunikasjon i bedriften, forteller Storsveen.

Han berømmer utviklerne for å lytte til kundenes behov når de legger til nye funksjoner. Et eksempel er muligheten til å ringe og motta samtaler fra datamaskinen, noe som er praktisk hvis du har glemt mobilen.

– Vi har bygd nye funksjoner etter hvert som behovene har oppstått. Det skal vi fortsette å gjøre fra vår base i Kristiansand, sier Storsveen.

Les mer om Phonero Bedriftsnett

Les mer om Telia Smart Connect

Følg oss på sosiale medier