Nettleser ikke støttet

Hei! Denne nettsiden støtter ikke Internet Explorer.
Vi anbefaler at du oppdaterer nettleseren din til for eksempel Edge, Firefox eller Chrome.

Lukk

Samsung S21 Ultra har alt man trenger i arbeidshverdagen – og veldig mye mer!

Med Samsungs siste toppmodell får man alt man trenger i en og samme kraftpakke

Simen Wik Storsveen
Produktspesialist i Phonero

Test: Samsung Galaxy S21 Ultra 5G

  • Skjerm: 6,8-tommer, 120 Hz, Gorilla Glass Victus
  • Kamera: Firedobbelt med 108 + 10 + 10 + 12 MP
  • Prosessor: Samsung Exynos 2100
  • Minne: 128 GB, 256 GB og 512 GB
  • Batteri: 5000 mAh med 25W hurtiglading
  • Vann- og støvtett etter IP68-standarden
Samsung Galaxy S21 Ultra 5G kommer i fargene Phantom Black og Phantom Silver
Samsung Galaxy S21 Ultra
Les mer og bestill i Phoneros nettbutikk

Nytt design

Samsung har gjennomgått en stor designoverhaling med Galaxy S21 Ultra, og resultatet er svært vellykket. Den mest synlige endringen er kameraet, som nå flukter med selve rammen. Elegant!

Telefonen føles heller ikke stor til tross for sin 6,8-tommer store skjerm, og med avrundede hjørner og et smalt format ligger den godt i hånden.

Galaxy S21 Ultra kommer i fargene Phantom Black og Phantom Silver. Den er utstyrt med Gorilla Glass Victus, den mest hardføre skjermen hittil, og har matt finish som er veldig motstandsdyktig mot fingeravtrykk. Det er ingen tvil om at Galaxy S21 Ultra er en av de peneste mobiltelefonene akkurat nå.

Imponerende skjerm

Skjermen på Galaxy S21 Ultra er noe av det råeste jeg har sett. Den er på 6,8-tommer og har oppløsning på 3200 x 1440 piksler, som gir utrolig skarphet. Her snakker vi dype sortnivåer, ekstrem lysstyrke på opp til utrolige 1500 nits og fantastisk fargegjengivelse. Samsung beviser nok en gang at de er kongen av mobilskjermer.

Galaxy S21 Ultra har selvfølgelig 120 Hz, men denne gangen også ved full 3200 x 1440-oppløsning. 120 Hz betyr at skjermbildet oppdateres 120 ganger i sekundet. En vesentlig forbedring fra mobiltelefoner med 60 Hz. Nytt denne gangen er at Samsung bruker en dynamisk skjerm, som automatisk styrer oppdateringsfrekvensen helt ned mot 10 Hz, avhengig av hva man bruker mobilen til. Det sparer batteriet for mye strøm.

Med Samsung Galaxy S21 Ultra får man en imponerende skjerm som fungerer til alle formål - Film, spill og store Excelark

Markedets beste kamera?

Galaxy S21 Ultra har et vidvinkelkamera med hele 108 megapiksler. Den høye oppløsningen gir knivskarpe bilder og utrolig detaljrikdom. Telefonen er også utstyrt med et 12 megapiksler ultravidvinkel-kamera og et 40 megapiksler selfiekamera. I tillegg har den to teleobjektiver på 10 megapiksler hver med 3x og 10x optisk zoom, noe som gjør at man kommer svært nær det man tar bilde av, selv om man står langt unna.

Noe av det jeg er mest fornøyd med er at selv om Samsung inkluderer et hav av nyttige kamerafunksjoner, så er det veldig enkelt å ta gode bilder uten å sette seg inn i alt. Standardmodusen forstår raskt hva man tar bilde av og gjør nødvendige tilpasninger, noe som nesten alltid gir utmerket resultat, uavhengig av om det er mørkt eller lyst og distansen til objektet man tar bilde av.

Med Galaxy S21 Ultra kommer kan man ta skarpe nærbilder, selv når man står langt unna

Sikkerhet

Galaxy S21 Ultra er utstyrt med Samsung Knox, som anses for å være blant B2B-markedets beste sikkerhetsløsninger for mobiltelefoner. Knox beskytter mobiltelefonen mot hackere, skadelig programvare og andre tusler.

«Sikker Mappe»-funksjonen er nå også blitt sikrere. Man kan legge til apper, bilder, dokumenter og annet innhold i mappa, og alt blir kryptert med et ekstra lag beskyttelse. Det betyr at man for eksempel kan låne bort mobiltelefonen og være trygg på at uvedkommende ikke kommer seg inn på e-postkontoen.

Nå som ansiktsgjenkjenning kan være vanskelig på grunn av ansiktsmasker, er det veldig praktisk at Samsung har inkludert en enda større og raskere fingeravtrykkleser under skjermen. Fingeravtrykkleseren er rask, presis og man bommer sjeldent.

Arbeidsverktøy

Et styrket samarbeid med Microsoft gjør at Galaxy S21 Ultra kommer med alle Office-appene ferdig installert. Det er veldig praktisk for deg som bruker Word, Excel eller Teams i arbeidshverdagen, og det er flott å slippe å ha dobbelt opp av disse programmene installert på telefonen for alle som uansett installerer office-pakka.

«Koble til Windows»-funksjonen må jeg også applaudere. Nå er det utrolig enkelt å koble mobilen til PC-en og styre den i sin helhet derifra. Det er for eksempel mulig å håndtere meldinger, ringe, overføre bilder og se varslinger uten å åpne mobiltelefonen.

Det siste jeg vil nevne er at Samsung nå også inkluderer støtte for digitale S Pen, som tidligere har vært forbeholdt Note-mobilene. Med S-Pen kan man for eksempel ta notater på skjermen. Notatene kan konverteres til digital tekst, og så synkroniseres mellom mobiltelefonen, PC og nettbrett via Samsung Notes-appen.

S-Pen er ekstrautstyr som må kjøpes separat.

Konklusjon

Samsung Galaxy S21 Ultra byr på et overlegent kamera, flott design, god batteritid, kraftig maskinvare og lekkert design. Videre er det fint å se at Samsung tar sikkerhet og effektivitet på alvor, ved å inkludere Office-programmene som standard applikasjoner og implementere nyttige funksjoner som «Sikker mappe»-konseptet.

Det er ikke mye å sette fingeren på, bortsett fra kanskje prisen, men man får hva man betaler for med Galaxy S21 Ultra.

Samsung Galaxy S21 Ultra
Les mer og bestill i Phoneros nettbutikk

Følg oss på sosiale medier