Nettleser ikke støttet

Hei! Denne nettsiden støtter ikke Internet Explorer.
Vi anbefaler at du oppdaterer nettleseren din til for eksempel Edge, Firefox eller Chrome.

Lukk

Nå er iPhone 11 her

Tirsdag kveld norsk tid presenterte Apple tre nye iPhone-modeller fra scenen i California. Alle modellene vil være tilgjengelige for forhåndsbestilling fra fredag 13. september og kommer i salg én uke etter, fredag 20. september.

Alle de tre modellene har fått navnet iPhone 11, men etternavnene skiller dem fra hverandre. Dette er første gang har Apple tatt i bruk Pro-betegnelsen på sine telefoner slik mange allerede er vant til fra deres Mac-modeller.

iPhone 11 er arvtageren etter modellen som idag kalles XR, og forbedringene står i kø på den nye modellen. Med en helt ny mikroprosessor på plass blir telefonen 20 prosent raskere enn forgjengeren. Det betyr at tyngre oppgaver som AR-teknologi og 3D-spill vil gå merkbart raskere med den nye modellen, og Face ID-funksjonaliteten vil være raskere i bruk enn før.

Den største endringen sammenlignet med XR-modellen er på kamerafronten. iPhone 11 har nemlig fått to kameraer slik man kjenner det fra dagens Xs-modell. Forskjellen på de to er at mens Xs har en tele-linse, har iPhone 11 et standard vidvinkel-kamera og et med ultravidvinkel som gjør at du får med deg mer. Frontkameraet har også blitt oppgradert slik at det nå også tar bilder med 12 megapiksels oppløsning.

iPhone 11 er tilgjengelig i seks forskjellige farger og vil med sin 6,8-tommers skjerm plassere seg mellom Pro og Pro Max-modellene rent størrelsesmessig.

iPhone 11

Størrelse: 150,9 x 75,7 x 8,3 mm

Vekt: 194 gram

Skjerm: 6,1-tommers LCD, 1792 x 828 px

Kameraer: 12 MP frontkamera, 12 MP vidvinkel, 12 MP ultravidvinkel

Tidenes første iPhone Pro

Mens Macbook Pro har vært på markedet siden 2006, og iPad fikk sin Pro-versjon i 2015, har de kraftigste iPhone-modellene ikke fått dette navnet – før nå.

iPhone 11 Pro er i realiteten arvtageren etter Xs-modellen som kom i 2018, og også her får man flere forbedringer. Denne telefonen har naturligvis også fått A13-prosessoren for å gi en bedre brukeropplevelse ved tyngre oppgaver, og fordi den nye prosessoren er mer effektiv vil batteritiden være inntil 4 timer lengre enn på forgjengeren.

Den aller viktigste endringen finner man likevel på baksiden. For mens iPhone Xs hadde to kameraer (ett for vidvinkel og ett med zoom), har iPhone 11 Pro fått nok et kamera plassert bak. Det siste kameraet gjør at du kan ta bilder med enda større vidvinkel slik at det blir lettere å fange det du vil med kameraet, enten det er av vennegjengen i baksetet på vei til hyttetur eller et fantastisk fjellpanorama. Alle de tre kameraene byr på 12 megapixel-sensorer og kan filme 4K-oppløsning. 

iPhone 11 Pro

Størrelse: 144 x 71,4 x 8,1 mm

Vekt: 188 gram

Skjerm: 5,8-tommers Super Retina XDR OLED, 2436 x 1125 px

Kameraer: 12 MP tele, 12 MP vidvinkel, 12 MP ultravidvinkel, 12 MP frontkamera

En ny nattmodus sørger for at bildene du tar ved dårlige lysforhold blir vesentlig bedre enn tidligere. Når det er mørkt ute vil telefonen fortelle deg hvor lenge du må holde telefonen stille for at bildet skal bli skarpt.

Den 5,8 tommer store skjermen er like stor som hos forgjengeren, men det er likevel en helt ny skjerm som kalles Super RetinaXDR. Det er en OLED-skjerm som byr på bedre lysstyrke og svartnivå enn tidligere, samt forbedret HDR-funksjonalitet.

Den største nyheten rent fysisk er iPhone 11 Pro Max. Den tar over stafettpinnen etter iPhone Xs Max og den store 6,5-tommers SuperRetina XDR-skjermen blir videreført. Ellers får den de samme forbedringene som den litt mindre Pro-modellen, men takket være den nye og mer effektive prosessoren vil den få en enda større forbedring i batteritiden – inntil fem timer bedre enn forgjengeren!

iPhone 11 Pro Max

Størrelse: 158 x 77,8 x 8,1 mm

Vekt: 226 gram

Skjerm: 6,5-tommers Super Retina XDR OLED, 2688 x 1242 px

Kameraer: 12 MP tele, 12 MP vidvinkel, 12 MP ultravidvinkel, 12 MP frontkamera

Forhåndsbestillingen av de tre modellene åpnes fredag 13. september og de vil være tilgjengelig fra 20.september 2019.

Forhåndsbestill
Gå til nettbutikken

Følg oss på sosiale medier