Nettleser ikke støttet

Hei! Denne nettsiden støtter ikke Internet Explorer.
Vi anbefaler at du oppdaterer nettleseren din til for eksempel Edge, Firefox eller Chrome.

Lukk

Mobiltelefonen som nesten gjør datamaskinen overflødig

Med Samsungs største og kraftigste mobiltelefon, kan du klare deg uten datamaskin i de aller fleste situasjoner.

Simen Wik Storsveen
Produktspesialist i Phonero

Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G

Flaggskipet til Samsung – Galaxy Note20 Ultra 5G – er den kraftigste mobilen jeg noen gang har holdt i hendene. Og den beste. Prosessor, minne, lagringskapasitet og nettverksteknologi er i toppklasse. Telefonen har en elegant og matt finish i eksklusive materialer, og fås i fargene Mystic Bronze og Mystic Black. Her er det tydelig at Samsung ikke har spart på noe.

Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G Mystic Bronze har en elegant matt finish

Samsung Galaxy Note20 Ultra

  • Prosessor: Exynos 990
  • Minne: 12 GB
  • Lagringskapasitet: 256 GB og 512 GB
  • Hurtiglading: 25 watt (kompatibel lader medfølger)
  • Batteri: 4500 mAh
  • Vann- og støvtett etter IP68-standarden
Samsung Galaxy Note20 Ultra
Les mer og bestill i Phoneros nettbutikk

Fantastisk skjerm

Dette er en mobiltelefon med en stor skjerm, hele 6,9 tommer. Det er større enn hva jeg har brukt tidligere, men med Samsungs rammeløse design ligger telefonen forholdsvis godt i hånden. Skjermen er også svært lyssterk som gjør at den fungerer utmerket selv i sterkt sollys, og har en oppdateringfrekvens på 120 Hz (de fleste andre telefoner har 60 Hz) som gjør at bildet flyter behagelig over skjermen.

En bedre skjerm skal du lete lenge etter. Samsung Galaxy Note20 Ultra har den beste mobilskjermen tilgjengelig på markedet nå.

Samsung-pennen

Du som kanskje synes det er litt retro å bruke en penn på en telefon, må nesten teste hva pennen kan gjøre av magiske ting før du eventuelt revurderer den oppfatningen. S Pen, som den kalles, er perfekt for å ta enkle notater. En av funksjonene jeg liker best er muligheten til å skrive direkte på skjermen, uten å åpne et program eller en app. Bare ta ut pennen og begynn å skrive. Du velger selv om du vil lagre notatet som en håndskrevet lapp eller at det skal konverteres til ren tekst. Med Samsung Notes-appen kan man også enkelt synkronisere alle notater mellom mobiltelefonen, PC og nettbrett. Appen har også en rekke andre funksjoner, som muligheten til å skrive direkte over PDF-filer, noe som er veldig nyttig hvis man for eksempel skal signere dokumenter.

S Pen kan også brukes til å styre en del andre funksjoner. Du kan for eksempel bruke den til å ta skjermbilde, ta bilder med kameraet og til å navigere fram og tilbake mellom sider. Når det gjelder å navigere frem og tilbake mellom sider, foretrekker jeg nok å bruke fingeren, men det er fint at Samsung har tilrettelagt for mange bruksområder.

Når du tar ut S Pen er det enkelt å notere direkte på skjermen uten å måtte låse opp telefonen

Kamera

Tre kameralinser sørger for supre bilder på ulike avstander. Laserfokus-funksjonen sørger for at det du sikter på, havner i fokus mye raskere enn hva du er vant til fra andre mobiler. Det åpner for mer spontane og gøye bilder, hvis du for eksempel tar bilde av noe som er i bevegelse. Galaxy Note 20 Ultra har også en opptaksmodus, hvor man filmer et ti sekunders klipp (eller lenger), før telefonen velger ut de beste bildene fra klippet basert på kunstig intelligens. Dette fungerer fint til portretter, hvor telefonen er i stand til å plukke ut bilder hvor personen er i fokus og smiler. Kult, rett og slett!

Samsung leverer et av de beste mobilkameraene på markedet med Galaxy Note20 Ultra 5G

5G ready

Som navnet indikerer, er Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G en 5G-telefon, som betyr at den er klar for neste generasjons mobilnett. Utrullingen av 5G har allerede startet, og i løpet av 2023 skal Telia bygge ut 5G til hele landet.

Samsung Galaxy Note20 Ultra
Les mer og bestill i Phoneros nettbutikk

Arbeidsverktøy

Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G er et solid arbeidsverktøy. Den kan kobles til nesten hvilken som helst TV så lenge du har riktig overgangskabel, for eksempel HDMI til USB C, eller trådløst hvis du har en nyere Samsung smart-TV. Via denne tilkoblingen kan du for eksempel kjøre en full PowerPoint-presentasjon på TV-en, styrt fra mobilen, hvor du da kan bruke S Pen til å skrifte side. Med denne funksjonen kan man kjøre proffe presentasjoner hvor som helst og når som helst, uten å måtte styre med å koble til en tradisjonell fjernkontroll.

Du kan også bruke Samsung Dex til å vise omtrent alle apper i fullskjermformat på skjermen mens du bruker selve mobiltelefonen som tastatur. Det gjør det mer behagelig å jobbe med dokumenter, e-post og annet selv når man er uten datamaskin.

Med Samsung Notes-appen kan man også enkelt synkronisere alle notater mellom mobiltelefonen og PC

Konklusjon

Jeg er imponert over hva Samsung har klart å få til med denne mobiltelefonen. Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G er et særdeles bra produkt, og føles på mange områder ut som en helt ny generasjon sammenlignet med mobiltelefonen jeg bruker til daglig, som snart er to år gammel. For kontorfolk som meg har telefonen funksjoner og kapasiteter som faktisk utfordrer datamaskinen.

Kanskje Samsung kunne vært litt mer selektiv i forhold til hvilke apper som følger med telefonen. Utvalget kan umiddelbart føles noe overveldende dersom man ikke er vant med Samsung sitt økosystem, men det er iallfall enkelt å slette appene man eventuelt ikke har bruk for.

Det koster å utvikle og produsere en av de aller beste mobiltelefonene på markedet. Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G starter på 11990 ekskl. mva, men for den prisen får man en mobiltelefon som har helt unike funksjoner og bruksområder som ingen andre telefoner på markedet kan matche.

Samsung Galaxy Note20 Ultra
Les mer og bestill i Phoneros nettbutikk

Følg oss på sosiale medier