Nettleser ikke støttet

Hei! Denne nettsiden støtter ikke Internet Explorer.
Vi anbefaler at du oppdaterer nettleseren din til for eksempel Edge, Firefox eller Chrome.

Lukk

Fra papirposer til datastrømmer

Da HK Regnskap startet opp i en liten leilighet i Oslo i 2003, kom kundene med papirkvitteringer og bilag i en pose. Siden den gang har regnskapsfirmaet og bransjen for øvrig utviklet seg i rekordfart.

HK Regnskap ble etablertav de to kameratene Robert Hvidsten og Knut Steffen Kvala. De var begge nyutdannede regnskapsførere og mente kvaliteten på mange av landets regnskapsbyråergenerelt var for dårlig. Fra en liten bygårdsleilighet i Oslo begynte de derforå tilby sine tjenester til selvstendig næringsdrivende, og til små ogmellomstore bedrifter og organisasjoner. 

På denne tiden ble regnskapet gjerne ført i enkle systemer med myemanuell punching, og alle bilag og annen dokumentasjon ble oppbevart i permer.I dag er situasjonen ganske annerledes. – Nyteknologi har digitalisert og automatisert store deler av tjenestene våre, slikat det som tidligere var enkle arbeidsoppgaver, og som nok gjorde atregnskapsfaget for mange virket litt tørt og kjedelig, nå har forsvunnet,forklarer Asbjørn Siqveland, daglig leder i HKRegnskap.

Regnskapsføreryrket handler ikke i like stor grad om å værekjapp på tastaturet og å føre bilagene raskt. Derimot er det en stor og viktigdel av regnskapsførerens hverdag å forstå systemer og å få ulike løsninger tilå utveksle data automatisk, slik at manuelt arbeid unngås i størst mulig grad.

Rådgivere

–I tillegg skal våre regnskapsførereknytte relasjoner til kundene som økonomiske rådgivere og samtalepartnere, ogsørge for god og effektiv kommunikasjon, sier Siqveland. 

Regnskapet er nemlig viktig for å forstå en bedriftsutviklingspotensial. En god regnskapsrådgiver kan hjelpe en bedrift til å tenkefremover og til å tenke strategisk, noe som ofte er vanskelig forbedriftsledere som gjerne er for opphengt i den daglige driften.

–Vårt overordnede mål er å bidra aktivttil en løpende videreutvikling og verdiskapning i de rundt 200 virksomhetene vibistår. Vi fokuserer på effektivitet ogkonkurransedyktighet gjennom bruk av moderne arbeidsverktøy og nettbaserteløsninger. Videre legger vi vekt på kvalitet og faglig dyktighet, og på åtilpasse oss kundens ønsker og behov, forteller Siqveland.

Tilgjengelighet

Det er også viktig for HK Regnskap å hele tiden væretilgjengelig og respondere raskt når kundene tar kontakt. Kundene forventer gjerneat regnskapsføreren følger opp og løser problemene deres der og da. 

–Denne tilgjengeligheten har Phonero hjulpet oss med. Vi i alt er tolv ansatte i HK Regnskap, og ofte sitter mange av oss i møtereller er opptatt. Likevel vil alltid en av våre medarbeidere kunne svare når enkunde tar kontakt. Phoneros telefoniløsning er nemlig satt opp slik at deninnkommende samtalen går til den av oss som er ledig, forklarer Siqveland.

Som daglig leder i en regnskapsbedriftapplauderer han også Phoneros bedriftsportal som via mobil, nettbrett eller PCblant annet gir full oversikt over tale, data, innholdstjenester og fakturaer,og dermed god kostnadskontroll. Det er også svært enkelt å hente ut rapporter.

–Og dersom vi av og til har behov forassistanse til noe, er Phoneros ansatte like tilgjengelige og behjelpelige somvi i HK Regnskap tilstreber å være. Det er alltid en glede å høre en blid ogpositiv sørlandstemme i andre enden av telefonen når jeg ringer. Så, jo takk!Vi kan alltid regne med Phonero, akkurat som våre kunder kan regne med oss,sier Siqveland.

 

Følg oss på sosiale medier