Nettleser ikke støttet

Hei! Denne nettsiden støtter ikke Internet Explorer.
Vi anbefaler at du oppdaterer nettleseren din til for eksempel Edge, Firefox eller Chrome.

Lukk

Barcode-arkitektene jubilerer

Etter 30 skapende år kan arkitekt konsernet Dark Gruppen vise til en imponerende portefølje av bærekraftige og innovative løsninger.

Mest kjent er Dark-arkitektene for Barcode-konseptet i Bjørvika i Oslo, som de utarbeidet sammen med et norsk og nederlandsk selskap. Barcode betyr «strekkode» og henspiller på at bygningene på opp til 22 etasjer er lagt tett som lameller av ulik størrelse og bredde, med små mellomrom mellom dem, men med muligheter for gjennomsyn.

Barcode ble en milepæl i Dark Gruppens 30 år lange historie. Konseptet har vunnet en rekke priser og fått anerkjennelse langt utover Norges grenser. I tillegg til konseptet, bidro Dark med å tegne Visma-bygget og DNB-byggene som er med på å danne Barcode.

Varige og bærekraftige prosjekter

– I dag er Dark Gruppen ett av landets største og ledende fagfellesskap i vår bransje. Kreative medarbeidere ønsker gjennom sitt daglige virke å delta i prosjekter som er varige og bærekraftige. Vi vil bidra positivt i menneskers liv og tilværelse, og tar samfunnsansvaret på alvor, sier Alexander Andersen, IT-sjef og kontoradministrator i Dark Gruppen.

Han viser blant annet til Oslo Skatehall, en viktig møteplass for unge i alle aldrer, med 2300 kvadratmeter innendørs skateareal og et stort uteområde til å boltre seg i. Bygget er designet etter passivhusstandard med høy grad av resirkulering i materialbruk.

– Vi leverer både nybygg og omfattende rehabiliteringsprosjekter til privat og offentlig sektor. Alt fra plan og regulering til utvikling av byrom, kontorbygg, skoler, boligkomplekser, hoteller, restauranter, kulturbygg og private villaer, er innenfor kompetanseområdet vårt, sier Andersen.

Andre kjente prosjekter fra Dark Gruppen er Oslo Cancer Cluster Innovasjonspark og Fornebuporten.

Tverrfaglig fellesskap

Dark Gruppen består av Dark Arkitekter, ZINC, LARK landskap og Project Barcode, samt holding- og administrasjonsselskap Dark AS. 

Selskapene supplerer hverandre for å dekke et stort spekter av tjenester innen design, arkitektur, visualisering og arbeidsplass utvikling. 

I Dark Gruppen jobber både arkitekter, landskapsarkitekter, interiørarkitekter, urbanister, planleggere og industri-og møbeldesignere.

– Vi lar det spesifikke prosjektet definere kompetansebehovet. Deretter setter vi sammen team med medarbeidere, på tvers av fagfelt og datterselskap, for å løse utfordringene på en best mulig måte og ut i fra et miljømessig perspektiv. 

Dette solide og tverrfaglige fellesskapet er vi svært stolt av, sier Andersen. 

Felles sentralbordløsning

Dark Gruppen holder til i Drammensveien 130, på gamle Thune industriområde på Skøyen. Bygget huser også to andre arkitektkontorer. Alt i alt sitter det 200 kreative sjeler her, med en felles sentralbordløsning levert av Phonero. Høsten 2018 åpnet Dark også nytt kontor i Stavanger.

– Med Phoneros bedriftsnett og deres webbaserte sentralbord har vår resepsjonist fått en langt enklere og mer effektiv hverdag. Bedriftsnett brukes daglig av alle ansatte. Her har vi en god oversikt over våre kolleger og kan enkelt sette over samtaler, i tillegg til en rekke andre nyttige funksjoner som vi normalt måtte ha kjøpt av en tredjepartsleverandør. 

- Når vi på toppen av det hele opplever vår telefoni-leverandør som svært konkurransedyktige på pris og gode på dekning, ja da kan vi ikke annet enn å gi tommelen opp. Dark ser lyst på videre samarbeid med Phonero, sier Andersen.

Følg oss på sosiale medier