Nettleser ikke støttet

Hei! Denne nettsiden støtter ikke Internet Explorer.
Vi anbefaler at du oppdaterer nettleseren din til for eksempel Edge, Firefox eller Chrome.

Lukk

Bredere og bedre fra Samsung

Det siste nettbrettet fra Samsung er større og bredere enn noen gang. Men er det nok til å utfordre konkurrentene?

Simen Wik Storsveen
Produktsjef i Phonero

Test: Samsung Galaxy Tab S8 Ultra

  • Skjerm: 14.6-tommer 120 Hz-skjerm i 16:10-ratio
  • Frontkamera: Dobbelt 12 MP ultra wide-kamera
  • Prosessor: Qualcomm SM8450 med støtte for Telias mestvinnende 5G-nett
  • Minne: 128, 256 eller 512 GB med støtte for ekstra minnekort
  • Batteri: 11 200 mAh med 45W-hurtiglading
  • S-Pen følger med i esken

Toppmodellen blant Samsung siste serie med nettbrett - Galaxy Tab S8 Ultra - gir oss høye forventninger til funksjonalitet og kvalitet med en prislapp på godt over 10 000 kroner.

FOTO: Samsung
Samsung Galaxy Tab S8 Ultra
Les mer og bestill i Phoneros nettbutikk

En skjerm som er perfekt for arbeid og fritid

Med en skjermstørrelse på 14.6-tommer er Galaxy Tab S8 Ultra blant de største nettbrettene i markedet. Samsung har denne gangen valgt en skjerm i 16:10-format, som betyr at man får utnyttet en stor del av skjermen når man ser på film. Det betyr også at man har god plass til å kjøre to apper side om side samtidig. Det er mer enn god nok plass til å bruke Microsoft Teams på en del av skjermen, mens man tar notater i One Note på den andre delen.

Det er enkelt å koble nettbrettet til hvilken som helst Windows 10 eller 11-PC for å bruke det som en ekstra skjerm. Alt du må gjøre er å koble datamaskinen og nettbrettet til samme wifi-nettverk, trykke på ekstra skjerm fra snarveipanelet på nettbrettet og Windows + K på datamaskinen, og vipps så har du en ekstra skjerm tilgjengelig når du jobber på laptopen hjemme eller fra hytta.

S-Pen følger med

Samsung legger ved sin nye penn, S-Pen, i pakka sammen med nettbrettet. Det er bra, for pennen gjør det både enklere og mye morsommere å bruke nettbrettet. Med pennen kan man både styre nettbrettet, skrive notater og tegne kunstverk i for eksempel Adobe Illustrator Draw. Pennen har også flere nyttige funksjoner, og kan for blant annet brukes som utløser for kameraet eller til å bla i PowerPoint-presentasjoner.

Pennen ligger godt i hånden og er behagelig å bruke. Den er fysisk større enn S Pen som følger med mobiltelefonen Samsung Galaxy S22 Ultra, men det er ikke nødvendigvis en negativ ting - spesielt ikke dersom man bruker pennen over lengre tid, for eksempel til å tegne.

Galaxy Tab S8 Ultra reagerer lynraskt ved berøring. Jeg vil påstå at dette nettbrettet leverer den beste opplevelsen per dags dato når det kommer til bruk av penn. Med kun 2.8 ms forsinkelse er oppholdet mellom berøring og reaksjon det korteste på noe nettbrett tilgjengelig på markedet, og i praksis umulig å merke noe til.

S-Pen kan lades trådløst og automatisk ved å feste den magnetisk til baksiden av nettbrettet. Da slipper man å forholde seg til kabler for å lade pennen. I tillegg har Samsung gjort det mulig å feste pennen magnetisk på siden av nettbrettet, slik at den kan festes der om du ønsker å legge nettbrettet flatt.

FOTO: Samsung

Et kamera perfekt for videomøter

I løpet av testperioden har jeg deltatt i teamsmøter direkte fra nettbrettet, rett og slett på grunn av at kamerakvaliteten er langt bedre på Samsung Galaxy Tab S8 Ultra enn på datamaskinen jeg bruker til daglig. Frontkameraet har to kameralinser på 12 MP (wide og ultrawide) som kan bruke automatisk zoom for å holde deg i fokus under møter. Mikrofonene som følger med er også av god kvalitet, og ingen jeg har pratet med har hatt problemer med å høre meg når jeg har deltatt i møter fra nettbrettet.

Kameraet på baksiden består av to linser på 13 MP og 6 MP, og er kanskje ikke så mye skryte av når man sammenligner det med mobilkameraer i toppsjiktet, men det fungerer helt greit til å ta bilder i god kvalitet, spesielt i godt lys.

Fungerer med alt utstyret ditt

Windows og Android-økosystemet har utviklet seg mye de siste årene. En veldig praktisk ting med Samsung Galaxy Tab S8 Ultra er muligheten til å koble til hvilken som helst USB C-hub for å så kunne koble til utstyr som mus, tastatur, minnepenn og hodetelefoner.

Det gjør det lekende lett å bruke nettbrettet som en fullverdig arbeidsstasjon, og kombinert med Microsoft sin office-pakke eliminerer det i mange tilfeller behovet for en bærbar datamaskin.

I tillegg kan man enkelt overføre filer mellom PC, nettbrettet og andre android-mobiltelefoner med Quick Share.

Konklusjon

Med Galaxy Tab S8 Ultra gir Samsung alt for å levere den beste nettbrettopplevelsen hittil - og de klarer seg bra. Galaxy Tab S8 er et nettbrett som leverer mer enn nok kraft til daglige arbeidsoppgaver. Skjermen er fantastisk og meget responsiv, og pennen som følger med gjør det både enklere og morsommere å bruke nettbrettet.

Selv om prisen er høy, vil jeg anbefale nettbrettet til alle som ønsker seg en erstatter for eller forlengelse til sin bærbare datamaskin, spesielt for deg som har en Samsung-mobiltelefon eller Windows-datamaskin fra før. Hvis du føler at prisen er for høy, tilbyr Samsung også mye verdi for pengene med de rimeligere modellene Galaxy Tab S8 og S8+.

Samsung Galaxy Tab S8 Ultra
Les mer og bestill i Phoneros nettbutikk

Følg oss på sosiale medier